Öğretim Elemanımız Arş. Gör. Ömer Sinan ŞAHİN’den Büyük Başarı

05 Eylül 2022 Pazartesi

Öğretim elemanımız TEKNOFEST 2022 “Akıllı Ulaşım Yarışması”nda birincilik ödülü aldı.

SM Marine takımı kurucusu ve kaptanı Fakültemiz Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği Bölümü öğretim elemanlarından Arş. Gör. Ömer Sinan ŞAHİN "Dinamik Trim ve Stabilite Kontrol Sistemi" isimli proje ile TEKNOFEST 2022 “Akıllı Ulaşım Yarışması” alanında üniversite ve üzeri kategorisinde 8864 takım arasında birinci olmuştur. Arş. Gör. Ömer Sinan ŞAHİN ödülünü Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden aldı.
Dinamik Trim ve Stabilite Kontrol Sistemi, hızlı teknelerdeki trim ve stabilite problemlerine ekonomik bir çözüm üreterek performans artışı ve yakıt tasarrufu sağlayan, tekneleri daha konforlu, güvenli ve dengeli hale getiren bir sistemdir. Sivil ve askeri gemilerde kullanılabilen sistem, otomatik kontrollü direnç panelleri sayesinde tekne altındaki değişken basınç alanlarına anlık müdahalelerde bulunarak tekneleri dengelemektedir.
Öğretim elemanımızı tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.