2017 - ÖSYS EK YERLEŞTİRME İLE FAKÜLTEMİZE YERLEŞEN ADAYLARIN KESİN KAYIT İŞLEMLERİ

06 Eylül 2017 Çarşamba

T.C. RECEP TAYYİP ERDOĞAN ÜNİVERSİTESİ
2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI
2017 - ÖSYS  EK YERLEŞTİRME İLE FAKÜLTEMİZE YERLEŞEN ADAYLARIN  KESİN KAYIT İŞLEMLERİ

Turgut Kıran Denizcilik Fakültesi’ni tercih eden aday öğrenciler, öncelikle “Beden Yeterlik ve Mülakat Sınavları” ndan başarılı olmak zorundadırlar. Detaylı bilgiye aşağıda verilen linkten ulaşılabilmektedir.

Ön kayıt için gelen adaylar;
*      http://www.hssgm.gov.tr web adresinde belirtilen Gemi Adamı Sağlık Raporu veren Hudut ve Sahiller Genel Müdürlüğü Sahil Sağlık Denetleme Merkezi Tabipliklerinin herhangi birinden alacakları Gemiadamı olur” ibareli sağlık raporunu Üniversitemiz Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı Ön Kayıt Bürosuna teslim edeceklerdir.
  •  “Gemiadamı olur” ibareli sağlık raporu olmayan adaylar, “Beden Yeterlik ve Mülakat Sınavlarına”  kesinlikle alınmayacaktır.
*      Adaylar, “Beden Yeterlik ve Mülakat Sınavları” ndan toplam 70 puan almaları halinde başarılı kabul edilecekler ve Kesin Kayıt hakkını kazanacaklardır.

Beden Yeterlilik ve Mülakat tarih ve yer bilgileri;

Beden Yeterlik Sınavı;
Tarih  :  18 Eylül 2017 Pazartesi
Saat   :  09:30
Yer     :  Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Turgut Kıran Denizcilik Fakültesi, Derepazarı / RİZE

Mülakat Sınavı;
Tarih  :  18 Eylül 2017 Pazartesi
Saat   :  13:30
Yer     :  Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Turgut Kıran Denizcilik Fakültesi, Toplantı Salonu,

Derepazarı / RİZE

*      Boy erkek öğrencilerde 1,65 m’den, kız öğrencilerde ise 1,60 m’den az olmamak; Vücut Kütle Endeksi testi sonucunun 18,5-29,9 aralığında olması gerekir. Vücut Kitle Endeksi, vücut ağırlığınızın boy uzunluğunuzun metre cinsinden karesine bölünmesi ile elde edilir.

*      Beden Yeterlik Sınavında adayın ilk olarak boy kilo ölçümleri yapılmakta olup uygun sınırlar içinde olan adaylar mekik, şınav, barfiks, durarak ileriye atlama, koşu gibi genel durumları incelenmektedir. Bu sınava gelirken adayların spor ayakkabısı ve uygun giysileri yanlarında getirmeleri gerekmektedir.

*      Mülakat sınavında denizcilik mesleğine uygunluğu araştırılmakta olup mesleğin gerektirdiği zorlukları aşabilme yetisi, liderlik vasıfları gibi özelliklerinin olup olmadığı tespit edilmeye çalışılmaktadır.